Forum www.piorawieczne.fora.pl Strona Główna www.piorawieczne.fora.pl
Pierwsze i największe forum o piórach wiecznych. Pióra wieczne forum, o piórach wiecznych. Pióra Parker, Waterman, Pelikan, Mont Blanc, Visconti. Pióra wieczne opinie. Jak napełnić pióro? Jakie pióro wieczne kupić? Pióro na prezent. Pióro dla dziecka.
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

1929 Wahl-Eversharp Equipoised (Balance) - Brazilian Green

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.piorawieczne.fora.pl Strona Główna -> Recenzje piór
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ihimlen
Gość





PostWysłany: Czw 19:06, 03 Wrz 2009    Temat postu: 1929 Wahl-Eversharp Equipoised (Balance) - Brazilian Green














Atrament: Parker Quink - Blue


Pozdrawiam

ihi


Ostatnio zmieniony przez ihimlen dnia Sob 15:26, 05 Wrz 2009, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
hako
M


Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 691
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Łódź

PostWysłany: Czw 21:00, 03 Wrz 2009    Temat postu:

Szczerze mówiąc Ihi zrobiło na mnie kiepskie wrażenie. Nie, źle - po prostu nie zrobiło wrażenia. Może przez ten nisko osadzony klips. Jest niezbyt harmonijne. Dobrze, że Wahl został zmuszony do poszukiwania innych rozwiązań. Sheaffer mu się przysłużył.
Kolekcjonersko - rarytasik. Pewnie niewiele tych wczesnych egzemplarzy się uchowało. Nieustająco podziwiam konsekwencję z jaką budowana jest Twoja kolekcja. Marzę, żeby móc ją zobaczyć "na zywo".
Odręcznie pisana recenzja szalenie "klimatyczna" Very Happy .

serdecznie pozdrawiam
hako


Ostatnio zmieniony przez hako dnia Czw 21:01, 03 Wrz 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kaguya
M


Dołączył: 08 Sie 2009
Posty: 163
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Poznań

PostWysłany: Czw 22:29, 03 Wrz 2009    Temat postu:

A mi właśnie bardzo przypadł do gustu. Chyba ze względu na ten kształt i śliczny kolor. Przyznam, że gdybym zobaczyła go na allegro mogłabym "przejść obojętnie" ale kiedy dokładnie mu się przyjrzałam poczułam ogromną chęć napisania czegoś zabytkowym piórem.

Wstyd przyznać, ale gdy trafiłam na to forum nie zdawałam sobie sprawy z istnienia Wahl eversharp...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ihimlen
Gość





PostWysłany: Pią 0:16, 04 Wrz 2009    Temat postu:

hako napisał:
Szczerze mówiąc Ihi zrobiło na mnie kiepskie wrażenie. Nie, źle - po prostu nie zrobiło wrażenia. Może przez ten nisko osadzony klips. Jest niezbyt harmonijne. Dobrze, że Wahl został zmuszony do poszukiwania innych rozwiązań. Sheaffer mu się przysłużył.
Kolekcjonersko - rarytasik. Pewnie niewiele tych wczesnych egzemplarzy się uchowało. Nieustająco podziwiam konsekwencję z jaką budowana jest Twoja kolekcja. Marzę, żeby móc ją zobaczyć "na zywo".
Odręcznie pisana recenzja szalenie "klimatyczna" Very Happy .

serdecznie pozdrawiam
hako



Hako - dzieki Smile Jesli chodzi o wyglad tego piorka, to mnie sie bardzo podoba, i to miedzy innymi dzieki temu, ze ma nisko osadzony klips - rozumiem jednak, ze moze sie nie podobac - kazdy ma inny gust Wink

Z drugiej strony, musze przyznac, ze te pozniejsze Equipoised - z bardziej stozkowymi zakonczeniami i Deco Band rzeczywiscie robia zdecydowanie wieksze wrazenie wiec jest dokladnie tak, jak zauwazylas: Sheaffer zrobil Wahlowi ogromna przysluge: dzieki procesowi firma zagonila projektantow z powrotem do desek kreslarskich i na efekty nie trzeba bylo dlugo czekac - i tak to wlasnie "with a little help of their friends" (Sheaffera mam tu na mysli) Wahl stworzyl calkowicie nowe i oryginalne wzornictwo ktore przy tym bylo (i jest!) ogromnie ciekawe i przyciagajace wzrok Smile

...a co do zobaczenia mojej kolekcji "na zywo", to tym razem "nie ma bata na Mariole" (jak mowi pewien moj znajomy) - bedzie ona uczestniczyla w kolejnym Pen Show nawet jesli wskutek mojego braku czasu bede ja musial wyslac Smile

Pozdrawiam cieplo

ihi
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dexter
Gość





PostWysłany: Pią 6:22, 04 Wrz 2009    Temat postu:

A mnie się podoba osadzenie klipsika Smile. Piórko bardzo ładne. Podoba mi się jego wielobarwa oraz kształt. Taki jakiś jakby lekkie wrzecionko?
No a na temat jego możliwości piśmienniczych nie ma co pisać bo to po prostu widać.
Ihi, ja także podziwiam ogromną dozę konsekwencji w rozbudowie kolekcji i przyłączam się do postulatu Hako by zobaczyć ją na żywo. Kolekcję oczywiście Smile
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
hako
M


Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 691
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Łódź

PostWysłany: Pią 10:37, 04 Wrz 2009    Temat postu:

No to wyszłam na paskudnego wybrzydzacza Crying or Very sad .
Z drugiej strony już się spotkałam z tym, że pióro świetnie wyglądające na zdjęciu na żywo jest nijakie i nie rzuca na kolana (i odwrotnie). To oczywiście wpadki osoby mało obeznanej z piórami. I dlatego wszelkie małe i duże pen show są wielce pożyteczne.
CEZARY !!!!! CO Z POMYSŁEM NA ŁÓDZKIE SPOTKANIA TRZECIEGO STOPNIA ?

hako
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
CezaryF
M


Dołączył: 25 Kwi 2008
Posty: 278
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Łódź

PostWysłany: Pią 11:15, 04 Wrz 2009    Temat postu:

Hako
Około połowy października zacznę zwoływać na spotkanie Very Happy
CezaryF
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
hako
M


Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 691
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Łódź

PostWysłany: Pią 12:43, 04 Wrz 2009    Temat postu:

Very Happy Very Happy Very Happy

hako
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
czajnik
M


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 165
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Sieradz

PostWysłany: Czw 7:42, 22 Paź 2009    Temat postu:

Piórko z wyglądu tak średnio mi się podoba, ale ile ja bym dał za taki charakter pisma Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Siege
Gość





PostWysłany: Czw 9:40, 22 Paź 2009    Temat postu:

a to jest akurat bardzo proste - musisz tylko przez kilka lat pisać piórem codziennie po kilka godzin i wypracujesz sobie taki charakter pisma, jaki zechcesz

pzdr Wink
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
czajnik
M


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 165
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Sieradz

PostWysłany: Czw 20:22, 22 Paź 2009    Temat postu:

Piszę piórem już trzeci rok, ale mój charakter pisma jest chyba niereformowalny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Siege
Gość





PostWysłany: Pią 7:39, 23 Paź 2009    Temat postu:

Niedawno miałem poważny egzamin pisemny. Ponieważ zawsze pisałem bardzo brzydko, nieregularnie i na dodatek nieczytelnie (właściwie poza mną nikt tego nie umiał rozszyfrować), musiałem się trochę poprawić - wolałem, żeby się egzaminator nie zrażał z tego akurat powodu. Pisałem codziennie po kilka stron - na prawdę da radę wyćwiczyć sobie nie tylko czytelność, ale i charakter pisma - nadal moje pismo nie jest (jeszcze Wink ) piękne, ale bez problemu rozczytywane i w miarę regularne.
Kwestia tego, żeby ręka słuchała się Twoich preferencji i nauczyła się kreślić odruchowo takie litery, jakimi chcesz je pisać (jak w podstawówce Very Happy ).

BTW - samo pióro również ma wpływ na pismo - zwłaszcza, gdy się je "szlifuje" - Twoje IMO jest pod tym względem bardzo dobre (sam używam takiego samego Wink )


Ostatnio zmieniony przez Siege dnia Pią 7:42, 23 Paź 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.piorawieczne.fora.pl Strona Główna -> Recenzje piór Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin