Forum www.piorawieczne.fora.pl Strona Główna www.piorawieczne.fora.pl
Pierwsze i największe forum o piórach wiecznych. Pióra wieczne forum, o piórach wiecznych. Pióra Parker, Waterman, Pelikan, Mont Blanc, Visconti. Pióra wieczne opinie. Jak napełnić pióro? Jakie pióro wieczne kupić? Pióro na prezent. Pióro dla dziecka.
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Parker Quink Red

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.piorawieczne.fora.pl Strona Główna -> Recenzje atramentów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Fourier
M


Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Silesia

PostWysłany: Pon 18:20, 17 Sty 2011    Temat postu: Parker Quink Red

Jeden z najtańszych czerwonych atramentów. Kolor dosyć ładny chociaż wpada trochę w pomarańczowy (w zależności od papieru). Schnie dosyć szybko, dużo gęstszy od niebieskiego Parkera, nie przebija, strzępienie minimalne. Idealny dla nauczycieli Razz



Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emila
B


Dołączył: 02 Lis 2009
Posty: 1577
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pon 18:39, 17 Sty 2011    Temat postu:

Sheaffer jest bardziej nasycony Smile I Waterman też Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Fourier
M


Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Silesia

PostWysłany: Wto 14:32, 18 Sty 2011    Temat postu:

emila napisał:
Sheaffer jest bardziej nasycony Smile I Waterman też Smile

Tylko z tego co mi wiadomo czerwony Sheaffer jest na forum na liście atramentów potencjalnie niebezpiecznych bo wytrąca się w nim osad.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emila
B


Dołączył: 02 Lis 2009
Posty: 1577
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 14:36, 18 Sty 2011    Temat postu:

Nic mi się nie wytrąca, a akurat używam od jakiegoś czasu.
Natomiast wytrącał mi się osad z Pelikana, ale nie zaszkodził on w żaden sposób piórom Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Fourier
M


Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Silesia

PostWysłany: Wto 14:37, 18 Sty 2011    Temat postu:

Czyli możliwe że zależy od dostawy. Mi się wytrąca w Pelikanie, ale turkusowym Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
an-j
M


Dołączył: 17 Lis 2011
Posty: 389
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Czw 21:06, 17 Lis 2011    Temat postu:

Fakt, Red Quink jest idealny dla nauczycieli, ale u mnie w I.M. ma lekką tendencję do dość szybkiego wysychania. I nie chodzi mi tylko o zaschniętą stalówkę, czasem po tygodniu nie używania odparowuje spora część w naboju Shocked
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emila
B


Dołączył: 02 Lis 2009
Posty: 1577
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Sob 22:07, 19 Lis 2011    Temat postu:

Fourier napisał:

Tylko z tego co mi wiadomo czerwony Sheaffer jest na forum na liście atramentów potencjalnie niebezpiecznych bo wytrąca się w nim osad.

Używam regularnie i nic mi się nie wytrąca Smile Sheaffera zdecydowanie moge wiec polecić Smile
Parker Quink jest dla mnie zbyt wodnisty Smile


Ostatnio zmieniony przez emila dnia Sob 22:08, 19 Lis 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Fourier
M


Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Silesia

PostWysłany: Pią 19:45, 02 Gru 2011    Temat postu:

an-j napisał:
Fakt, Red Quink jest idealny dla nauczycieli, ale u mnie w I.M. ma lekką tendencję do dość szybkiego wysychania. I nie chodzi mi tylko o zaschniętą stalówkę, czasem po tygodniu nie używania odparowuje spora część w naboju Shocked


To jest wada I.M. skuwka jest nieszczelna i stalówkę masz cały czas "na powietrzu". U mnie czasem po 3tygodniach leżenia na półce za pełnego naboju robi się pustynia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
an-j
M


Dołączył: 17 Lis 2011
Posty: 389
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Sob 12:02, 03 Gru 2011    Temat postu:

Fourier napisał:
an-j napisał:
Fakt, Red Quink jest idealny dla nauczycieli, ale u mnie w I.M. ma lekką tendencję do dość szybkiego wysychania. I nie chodzi mi tylko o zaschniętą stalówkę, czasem po tygodniu nie używania odparowuje spora część w naboju Shocked


To jest wada I.M. skuwka jest nieszczelna i stalówkę masz cały czas "na powietrzu". U mnie czasem po 3tygodniach leżenia na półce za pełnego naboju robi się pustynia.


Dokładnie, ale przy w miarę częstym używaniu nie jest to specjalnie problem... Ja akurat zapłaciłem za to pióro dość sporo, ale nie żałuję... Pisze się całkiem przyjemnie Laughing

Ps. Wcześniej przy niebieskim quinku tego nie zauważyłem, ale wtedy jeszcze używałem I.M.a dość często.


Ostatnio zmieniony przez an-j dnia Sob 12:04, 03 Gru 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Fourier
M


Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Silesia

PostWysłany: Sob 19:22, 03 Gru 2011    Temat postu:

Mam I.N. w wersji chromowanej, udało mi się kupić z drugiej ręki za jakieś 40zł (więcej bym za niego nie dał). Co do wysychania to ma też swój urok- kartka jest cieniowana, na początku jak się zaczyna pisać kolor jest ciemny (prawie czarny), a w miarę pisania robi się taki jak powinien być Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.piorawieczne.fora.pl Strona Główna -> Recenzje atramentów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin