Forum www.piorawieczne.fora.pl Strona Główna www.piorawieczne.fora.pl
Pierwsze i największe forum o piórach wiecznych. Pióra wieczne forum, o piórach wiecznych. Pióra Parker, Waterman, Pelikan, Mont Blanc, Visconti. Pióra wieczne opinie. Jak napełnić pióro? Jakie pióro wieczne kupić? Pióro na prezent. Pióro dla dziecka.
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Parker Quink- 3x Niebieski

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.piorawieczne.fora.pl Strona Główna -> Recenzje atramentów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Fourier
M


Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Silesia

PostWysłany: Pon 18:29, 17 Sty 2011    Temat postu: Parker Quink- 3x Niebieski

Porównanie niebieskich atramentów Parkera (wszystkie w nabojach). Najbardziej rozpowszechnione atramenty w Polsce, oraz najtańsze (oprócz Hero).

Blue- Black w nowej wersji- różni się od poprzednika. Skany dobrze oddają kolory Blue i Washable Blue, natomiast Blue- Black jest w rzeczywistości z dużą domieszką zielonego czego niestety nie widzi mój skaner.

Wersja "zmywalna" ma do siebie to że z biegiem czasu bardzo blednie. Mam gdzieś na strychu zeszyty zapisane nim w technikum (jakieś 5-6lat temu) i niestety ale w niektórych miejscach ciężko cokolwiek odczytać.

Normalna wersja jest także wymazywalna tak jak Washable Blue, nie wiem czemu producent zastosował akurat taką nazwę.



Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mm34639
M


Dołączył: 31 Mar 2010
Posty: 213
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pon 18:32, 17 Sty 2011    Temat postu:

a jak wyglądał poprzedni blue-black w porównaniu z tym? jakieś fotki;) albo chociaż słowny opis ?

kupiłem niedawno blue-blacka w nabojach i też był taki jasny i zielony, ktoś mi powiedział że u niego był dużo ciemniejszy...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Fourier
M


Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Silesia

PostWysłany: Pon 18:40, 17 Sty 2011    Temat postu:

Był granatowy Wink Nie wiem czy mogę umieszczać tu linki do innego forum, ale tu jest porównanie: [link widoczny dla zalogowanych]

Miałem starszą wersję Blue- Black w buteleczce, ale rok temu mi się skończyła, więc nie mam jak wrzucić bezpośredniego porównania. Jak znajdę chwilę czasu po egzaminie to dam porównanie normalnego w naboju i butelce.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Thay
ADMINISTRATOR


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2830
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pon 18:42, 17 Sty 2011    Temat postu:

Nie kupowałem jeszcze nowego blue-black. Cały czas jadę na zapasach.
Kolor ciemny, nasycony, na pewno nie wpada żadną zieleń.
Kurcze, musze sie rozejrzeć za starą wersją. Może coś jeszcze trafię.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Fourier
M


Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 151
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Silesia

PostWysłany: Pon 18:44, 17 Sty 2011    Temat postu:

Thay napisał:
Nie kupowałem jeszcze nowego blue-black. Cały czas jadę na zapasach.
Kolor ciemny, nasycony, na pewno nie wpada żadną zieleń.
Kurcze, musze sie rozejrzeć za starą wersją. Może coś jeszcze trafię.


Na "alledrogo" jeszcze są, nowa wersja to ta z logo strzały i kółka. Kolory są w rzeczywistości całkowicie inne, jedynie nazwa jest ta sama.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Thay
ADMINISTRATOR


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2830
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pon 18:49, 17 Sty 2011    Temat postu:

Fourier napisał:
Thay napisał:
Nie kupowałem jeszcze nowego blue-black. Cały czas jadę na zapasach.
Kolor ciemny, nasycony, na pewno nie wpada żadną zieleń.
Kurcze, musze sie rozejrzeć za starą wersją. Może coś jeszcze trafię.


Na "alledrogo" jeszcze są, nowa wersja to ta z logo strzały i kółka. Kolory są w rzeczywistości całkowicie inne, jedynie nazwa jest ta sama.


Dzięki! No to do dzieła! Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.piorawieczne.fora.pl Strona Główna -> Recenzje atramentów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin