Forum www.piorawieczne.fora.pl Strona Główna www.piorawieczne.fora.pl
Pierwsze i największe forum o piórach wiecznych. Pióra wieczne forum, o piórach wiecznych. Pióra Parker, Waterman, Pelikan, Mont Blanc, Visconti. Pióra wieczne opinie. Jak napełnić pióro? Jakie pióro wieczne kupić? Pióro na prezent. Pióro dla dziecka.
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Diamine Oxblood

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.piorawieczne.fora.pl Strona Główna -> Recenzje atramentów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jurek
M


Dołączył: 14 Lis 2010
Posty: 129
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grudziądz

PostWysłany: Śro 18:30, 29 Gru 2010    Temat postu: Diamine Oxblood

Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pbkgwo
Gość





PostWysłany: Śro 18:42, 29 Gru 2010    Temat postu:

Słyszałem dużo pozytywnych opini o tym atramencie.
Ja nie lubię czerwonego!
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Vivien Leigh
XXF


Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pią 18:23, 31 Gru 2010    Temat postu:

Też nie przepadam za wszytkimi odcieniami czerwonego, ale akurat ten kocham. Mam ten atrament i jestem zadowolona, choć narazie tylko bawiłam się maczanką z fleksem. Na papierze toaletowym, lub chusteczce higienicznej wygląda dokladnie jak krew ;P
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iux
F


Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 96
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Katowice

PostWysłany: Wto 0:33, 11 Sty 2011    Temat postu:

Vivien Leigh napisał:
wygląda dokladnie jak krew ;P


Makabryczne, ale potwierdzam. I też - choć nie przepadam za pisaniem czerwonym atramentem - stwierdzam, że pisanie nim jest prawdziwą przyjemnością.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emila
B


Dołączył: 02 Lis 2009
Posty: 1577
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 13:44, 11 Sty 2011    Temat postu:

A nie zasycha w piórze jak Majestic Blue?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jurek
M


Dołączył: 14 Lis 2010
Posty: 129
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grudziądz

PostWysłany: Wto 14:20, 11 Sty 2011    Temat postu:

Nie. Co prawda nabój Oxblooda nie starcza mi na długo, ale w moim Hemisphere siedzi od paru tygodni i paru dolewek - nic mi nie zaschło. Problem miałem, gdy nalałem go do Jinhao, ale to raczej problem samego pióra (inne atramenty też przysychały) niż Oxa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iux
F


Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 96
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Katowice

PostWysłany: Wto 14:53, 11 Sty 2011    Temat postu:

emila napisał:
A nie zasycha w piórze jak Majestic Blue?


A mnie się niestety przydarzyło. Nie dał się rozpisać - na stalówce powstał jakiś wrzodzik, nie do wytarcia, w środku zaschnął nie do rozpisania. Płukałem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jurek
M


Dołączył: 14 Lis 2010
Posty: 129
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grudziądz

PostWysłany: Wto 15:22, 11 Sty 2011    Temat postu:

Możliwe. Jak pisałem - mnie nabój Oxblooda (napełniany strzykawką krótki nabój po jakimś Pelikanie) nie starcza na długo. Pióra używam bardzo intensywnie więc może dlatego niczego takiego nie doświadczyłem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emila
B


Dołączył: 02 Lis 2009
Posty: 1577
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 16:08, 11 Sty 2011    Temat postu:

Jurek napisał:
Nie. Co prawda nabój Oxblooda nie starcza mi na długo, ale w moim Hemisphere siedzi od paru tygodni i paru dolewek - nic mi nie zaschło. Problem miałem, gdy nalałem go do Jinhao, ale to raczej problem samego pióra (inne atramenty też przysychały) niż Oxa.

Raczej chodziło mi o zasychanie po chwili nieużywania... Majestic Blue ma tę irytującą przypadłość.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.piorawieczne.fora.pl Strona Główna -> Recenzje atramentów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin