Forum www.piorawieczne.fora.pl Strona Główna www.piorawieczne.fora.pl
Pierwsze i największe forum o piórach wiecznych. Pióra wieczne forum, o piórach wiecznych. Pióra Parker, Waterman, Pelikan, Mont Blanc, Visconti. Pióra wieczne opinie. Jak napełnić pióro? Jakie pióro wieczne kupić? Pióro na prezent. Pióro dla dziecka.
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Oxford - addressbook

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.piorawieczne.fora.pl Strona Główna -> Recenzje akcesoriów piśmienniczych
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Thay
ADMINISTRATOR


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2830
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 10:46, 19 Sty 2011    Temat postu: Oxford - addressbook

Mimo stosowania na co dzień książki telefonicznej i adresowej w komórce, nie mogłem odmówić sobie przyjemności nabycia tego "adresowca" Wink .

Co tam. Backup danych elektronicznych w formie analogowej jeszcze nikomu nie zaszkodził. Natomiast brak takiej "kopii zapasowej", to już różnie...

Notes, mocowany na stalowe, czarnej spirali i chroniony grubymi, plastikowymi okładkami wygląda tak:






Składa się z 72 kart, podzielonych na 7 rekordów każda.




Układ rekordu:




Dwie bardzo fajne sprawy:

naklejki korekcyjne...



... i kieszenie na wizytówki, płytki CD itp.





Papier jest biały, o gramaturze 90, nie strzępi, atrament praktycznie nie przebija na drugą stronę karty.




Moje wymagania spełnia całkowicie. Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pbkgwo
Gość





PostWysłany: Śro 15:45, 19 Sty 2011    Temat postu:

Ile ma kartek, oraz cena (cena jest najważniejsza)?
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
konis
B


Dołączył: 01 Sty 2011
Posty: 741
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kołobrzeg

PostWysłany: Śro 16:17, 19 Sty 2011    Temat postu:

Jeżeli najważniejszym kryterium ma być cena, to polecam kajecik za 80 groszy.
Kartek pewnie ma od A do Z, a widzę, że nawet więcej.
Moja opinia o adresbooku - bardzo ładny. Patrząc na rozpiskę we wnętrzu, bardzo przydatny, bo funkcjonalny. Zawsze chodziło mi po głowie, zrobienie analogowej książki adresowej. Thai zadziałał jak katalizator. Będę w tygodniu w mojej hurtowni, to porozglądam się.
Czasami, przy segregacji "makulatury" w sensie : to zostawić, to już do pieca, trafia się na "adresowce" sprzed lat. Nazwiska, telefony, adresy. Kawałek historii i kawałek życia. Komórka tego nie zastąpi.
zdrówka
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emila
B


Dołączył: 02 Lis 2009
Posty: 1577
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 16:37, 19 Sty 2011    Temat postu:

No właśnie mi całkowicie zastępuje. Komórka - notes adresowy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Thay
ADMINISTRATOR


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 2830
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 17:41, 19 Sty 2011    Temat postu:

pbkgwo napisał:
Ile ma kartek, oraz cena (cena jest najważniejsza)?


72 Smile .

Dokładnej ceny nie znam, ale obawiam się, że tani nie jest...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marktwainwasfunny
XXF


Dołączył: 16 Sty 2011
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 18:09, 19 Sty 2011    Temat postu:

allegro.pl/skorowidz-oxford-adressbokk-a5-f-vat-i1421151538.html
Tu kosztuje 39 zł
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.piorawieczne.fora.pl Strona Główna -> Recenzje akcesoriów piśmienniczych Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin